Daca ai trecut de perioada de diversificare si acum ai nevoie de recomandari in materie de retete pentru copilasul tau, ai ajuns unde trebuie. Pe blogul Clubul Bebelusilor, vei gasi o varietate de retete si meniuri delicioase destinate copilasilor.
Iti prezentam meniuri diversificate si specifice fiecarei varstei a copilasului tau. Avem in vedere sa-ti prezentam cele mai nutitive variante de retete. De asemenea, meniurile pe care noi ti le recomandam sunt la indemana oricarei mamici si nu sunt mari consumatoare de timp.
In ceea ce priveste realizarea unui meniu diversificat pentru bebelusul tau, este foarte important sa oferi copilasului tau alimente sanatoase, bogate in vitamine, minerale si substante nutritive, care sa asigure cresterea corespunzatoare a micutului tau. Pe site-ul Clubul Bebelusilor vei gasi meniuri structurate pe mai multe criterii. Este recomandat sa-ti construiesti ideile meniului potrivit cu o saptamana in avas, pentru a-ti oferi timp de aprovizionare cu alimentele necesare alcatuirii acestuia. Ai in vedere achizitionarea de produse proaspete si totodata variate.
In general, dieta fiecarui copilas trebuie sa aiba in vedere si preferintele acestuia, mai mult decat atat, apetitul copilasului va fi in permanenta cautare de diversitate. Asadar, daca ai descoperit ca-i place un aliment anume, incerca sa-l alternezi si sa nu il incluzi in toate meniurile zilnice, pentru a reduce sansele de refuz.
In ceea ce priveste comportamentul la masa, acesta se modifica considerabil dupa varsta de 1 an, copilasii obisnuiesc sa devina mai curiosi, mai putin rabdatori si accepta in general doar cantitati reduse de mancare, doar cat sa-si potoleasca senzatia de foame. In aceste momente, mamicile trebuie sa se incarce cu rabdare si sa incerce pe cat posibil sa evite astfel de situatii. De asemenea, mesele trebuie programate, iar televizorul sau alte obiecte care ar putea sa distraga atentia de la mancare, ar trebui sa nu fie in preajma copilului la ora mesei.
In primii ani de viata, alimentatia este o „ancora” care te ajuta sa-i oferi copilului obiceiuri alimentare sanatoase, pentru un ritm de crestere corespunzator. Cu alte cuvinte, la fel de importanta este si alimentatia familiei, pentru ca astfel copilasul va prelua din comportamentul alimentar al parintilor. Asadar, este recomandat ca intreaga familie sa consume alimente sanatoase.
La micul dejun, incerca sa nu-i oferi dulciuri copilului pentru ca exista posibilitatea sa refuze urmatoarele mese ale zilei in favoarea altor gusturi. Aceasta masa trebuie sa fie una sanatoasa, plina de nutrienti. Un mic dejun corect, va oferi copilului tau o dimineata vesela. Sunt multe variante de mic dejun care includ fructe, cereale, iaurturi. Pranzul este masa de inaintea somnului. Iti poti rasfata copilasul cu alimente precum: ciorbita cu carne, carne cu legume si multe alte alimente sanatoase. Cina este recomandat sa fie mai usoara decat pranzul, aici alimentele usoare sunt de preferat a fi utilizate.