Ca si caracteristici principale, Cabernet Sauvignon denota vigoare, virilitate, forță, motiv pentru care este reinterpretat ca “Regele vinurilor roșii”.
Cumpara Cabernet Saugvinon de la Budureasca, un vin din gamele superioare care este învechit în baricuri de stejar timp de până la 12 luni. Cabernet Sauvignon sec sau demisec este extraordinar alături de preparate din carne de vânat, precum mistreț sau căprioară. Este unul din vinurile cu care nu poți da greș pentru servirea alaturi de bucăți de carne de vită de inalta calitate, precum rib-eye sau t-bone.
Daca vinul este cupajat și bine vinificat în rose, este recomandată și consumarea lui alaturi de preparate din pește sau fructe de mare.
La crama Budureasca, vita de vie din soiul Cabernet Sauvignon este situata intr-o zona bine aleasa, ce detine un microclimat unic.Acest lucru, imbinat cu invechirea in barique-uri de stejar, au facut sa rezulte un vin de calitate superioara, de o culoare rosu-inchis, cu arome de fructe de padure, insotite de usoare note de lemn de stejar.
Premiile castigate de vinul Cabernet Sauvignon sec 2011 din gama Origini au fost 2 medalii de aur la competițiile Mondial de Bruxelles Belgia și Berlin Wine Trophy Germania.
Este un vin cu o alcolemie de 12.5% ce merita servit la o temperature optima cuprinsa intre 16-18ºC, astfel incat sa nu dam gres cu el la o cina sau la un pranz.
As dori sa detaliez una dintre experientele mele legate de acest vin:
fiind deja iarnă, dar o iarnă capricioasă cu alternanțe de temperatură destul de mari, am profitat de momentul în care la prânz termometrele se dezmorțiseră pe la 9 de grade Celsius, iar niște piept de porc bine condimentat a fost pus pe grătar care sfârâia molcom.A stat și la marinat câteva ore bune, înainte de a-l așeza pe grătar, si ca urmare nu poate rezulta decât un preparat savuros și apetisant.
Finalul mediu spre lung, fin și persistent. Un vin roșu care merge servit un pic mai cald (19 grade) ce se completează de minune cu brâzeturi maturate și cu pieptul de porc la grătar.